David Gas es classifica per al Campionat del Món Ironman 2020 a Hawaii

Els temps de David Gas
a l’Ironman d’Argentina:

  • Natació 3,8 Km: 52’9″
  • Bicicleta 180 Km: 5h12’41”
  • Cursa 42 Km: 3h29’29”

Temps final de 9h34’19″* que
el porten directament al
Campionat del Món
Ironman 2020 a Hawaii
* 7’31” en trasicions

El passat diumenge dia 1 de desembre es va celebrar a Mar del Plata (Argentina), l’Ironman Argentina. La prova era campionat sud-americà de l’especialitat i donava places classificatòries per al Campionat del Món Ironman 2020 a Kona (Hawaii). Allí es presentava el nostre company de club i amic David Gas Panisello, per a cobrir les distàncies d’un Ironman que són 3,8 Km nadant, 180 Km en bici i, per acabar, una marató corrent 42 Km, tot un repte per a David per per anar cap al tant somiat slot de Kona en el seu grup d’edat. En el món del triatló un slot és la plaça que dóna accés al Campionat del Món.

Grans temps de David en tots els sectors

David començava el dia ben aviat, comentant-nos a la distància que feia prou fred i que temia l’anunciat vent. Es posaven a l’aigua a les 6 del matí, amb sortida pel sistema de “Rolling Start” on l’atleta té una franja determinada de temps per sortir, i una vegada passa l’arc de sortida, li comença a comptar el temps de cursa.

Al cap de 52 minuts i 9 segons sortia de l’aigua, i encarava la T1 (la primera transició), on deixava tot l’equipament que havia fet servir per nadar, i es preparava per agafar la bici i afrontar unes quantes hores amb un vent gens favorable. Això sí, el vent bufava per a tots, tot i que David ja està acostumat al vent de les Terres de l’Ebre.

Amb sector dur de bici, David es plantava a la T2 després d’haver estat pedalant durant 5h12’41”, força satisfet del seu rendiment; no en va era coneixedor que era el sector on millor es desenvolupa, i havia arribat a la transició en bona posició per aconseguir el seu somni, la plaça per a Kona.

Sector de bici de David Gas a l’Ironman d’Argentina (1/12/2019) (foto cedida)

Arrancava de la T2, ja vestit per a córrer, sabent que aquí era on s’ho jugava tot, que havia de córrer com mai i que els rivals no perdonen res. Ell està a un grup d’edat on hi ha un gruix d’atletes importants molt competitius, i que aquí no hi ha ningú coix ni manco.

David Gas a l’Ironman d’Argentina sortint de la T2 (foto cedida)

Des de Mar del Plata ens arribaven notícies que David estava corrent a bon ritme, molt sòlid, i que no se’l veia defallir, es movia entre la posició 4 i 5 depenent del moment i que, fins i tot, fins i tot podia atrapar al 3er, però que anaven molt «apretats». De fet, durant bona part de la cursa els classificats entre el 3er i el 7è llocs anaven dins els mateixos 50 segons. Emma, la seva dona, ens anava enviant informació de primera mà en directe. Des de la distància anàvem seguint-lo per l’app de la prova. Estàvem tots super nerviosos, ja que teníem entès que al seu grup tenia 9 places classificatòries, i David estava en aquells moments dins, però no podia afluixar.

Per uns moments ens sortia que anava 6è, 7è, que dels de davant algun anava més lent, que dels de darrere, algun més ràpid, resumint, més nervis era impossible. Passaven els Km i David es mantenia a la franja on havia d’estar, a la lluita. Al Km 33 de la cursa a peu, David es torna a posar 5è, i a nosaltres ja ens tremolen els genolls, no volíem ni imaginar com estaven ells allí, … a l’app sortia que del 7è a 13è només hi havien 13 segons de diferència, es preveia que hi haurien “garrotades” als Km finals. Quan només quedaven 2 Km el David estava allí, mantenint posició i ritme per a finalment creuar la meta meta en 9h34′. Un temps impressionant i … slot a la butxaca per anar al mundial de Kona!!

En David estava oficiosament classificat per al mundial de Kona 2020, a maca de la confirmació oficial de resultats. Aquí, encara que prudents, ja fèiem festa!!

Grans notícies, després d’hores de desconcert i nerviosisme

Al cap d’unes hores, ens comuniquen que li havien posat una sanció, de la qual ell no havia estat informat en cursa, i que, al no complir-la, li havia portat la desqualificació. Les hores següents són de desconcert i nerviosisme. En cas de ser cert i no ser un error, el David no havia estat informat de manera reglamentària. La nit es fa llarga, el David i família no s’ho poden creure, però tenim la convicció que ha d’haver estat un error, perquè és un ESPORTISTA així, amb majúscules, i en cas d’haver estat sancionat, hagués complit.

Ja de matí es presenta la pertinent reclamació a l’organitzador, i després de mirar fotos, notes de curses i informació, fallen a favor de David, per un error de número de dorsal el penalitzat era un altre triatleta, i el David, ara sí, és oficialment mereixedor de plaça per a Kona 2020.

Des de Montbike no podem estar més que orgullosos de tu, David, i volem felicitar-te per haver aconseguit el teu somni, allò per el que tant heu lluitat la teva família i tu. Enhorabona campions!

David Gas creuant la línia de meta de l’Ironman d’Argentina (1/12/2019)