240 participants a la 10a Cursa Urbana d’Amposta

Un any i vuit mesos després i amb 240 corredors i corredores, va tornar la Cursa Urbana d’Amposta que organitzem des de Montbike retornant l’esport als carrers de la ciutat i fent realitat el lema d’enguany de la Cursa que, després de d’aturades i incerteses per la pandèmia, invitava a tothom a participar amb “a Amposta, tornaràs a córrer“.

participants de la Cursa Urbana d'Amposta 2021 al Pont Penjant (foto de Joan Marc Fons / EbreActiu)
participants de la Cursa Urbana d’Amposta 2021 al Pont Penjant (foto de Joan Marc Fons / EbreActiu)

L’aturada d’activitats per la Covid19 no ens ha afectar a la Cursa urbana d’Amposta, que no ha deixat de fer-se, perquè al 2020 la vam organitzar al mes de febrer just un mes abans del confinament i posteriors mesures contra la Covid19 i enguany, al 2021, l’hem seguit fent això sí a l’octubre, amb uns mesos de retard respecte a les dates en què era habitual fer les curses de 5 Km i 10 Km de la capital del Montsià, totes dues puntuables al circuit Running Series Terres de l’Ebre.

La previsió d’inscripcions just la vam assolir al tancar el període anticipat arribant a 199 corredors i corredores apuntats que demostraven, un cop més, les ganes de córrer per Amposta. Les inscripcions del mateix dia de la cursa van ser molt altes, sumant 41 dorsals arribant a un total 240 inscripcions, 90 a la Cursa de 5 Km i 150 a la Cursa de 10 Km, en la que, ara per ara, ha estat la cursa amb més participació de les 4 anteriors disputades al Running Series Terres de l’Ebre 2021.

La pluja del dia abans va donar pas a un dia de Cursa esplèndid fins i tot amb un pèl de calor en plena tardor just el dia de la Castanyada. A les 10 del matí des del parc de Xiribecs el tradicional coet donava la sortida als corredors i corredores amb moltes ganes de recórrer els principals carrers de la ciutat tenint com a lloc més emblemàtic del recorregut  i esperat per tots com és creuar l’Ebre pel Pont Penjant.

La cursa va transcórrer amb plena normalitat amb un circuit ja clàssic però enguany “remesurat” al centímetre per tal de garantir la distància exacta en els dos recorreguts.

Un parc de Xiribecs amb força públic esperava l’arribada dels participants, el primer dels quals va ser Ivan Docampo amb un temps de 16:03 proclamant-se guanyador dels 5K d’Amposta del 2021, seguit per Ramon Pons amb 17:09 i Arnau Blanch amb 17:44; en dones la guanyadora va ser Ruth Martí, líder actual del RunningSeries, que aturava el crono amb 21:15, la van acompanyar al podi Alexandra Príncep amb 23:21 i Anna Rebull amb 23:31.

Ruth Martí a la Cursa Urbana d'Amposta 2021 al Pont Penjant (foto de Joan Marc Fons / EbreActiu)
Ruth Martí a la Cursa Urbana d’Amposta 2021 al Pont Penjant (foto de Joan Marc Fons / EbreActiu)

El guanyador de la cursa 10K d’Amposta 2021 va ser Llorenç Sales amb un temps de 32:30, seguit a només 8 segons per Lluisma Mas amb 32:38 i amb 34:16 entrava en tercera posició Musa Sowe, líder actual del RunningSeries. En dones la guanyadora va ser la líder actual del RunningSeries, Gemma Colomé amb un temps de 41:37, seguida per Núria Duch amb 44:07 i en tercera posició creuava la meta Gemma Caballé amb 45:14.

Llorenç Sales i Lluisma Mas a la Cursa Urbana d'Amposta 2021 al Pont Penjant (foto de Joan Marc Fons / EbreActiu)
Llorenç Salesi Lluisma Mas a la Cursa Urbana d’Amposta 2021 al Pont Penjant (foto de Joan Marc Fons / EbreActiu)

El primers classificats ampostins, que també van rebre el seu trofeu, van ser Marcel Espanya amb 20:08 i Núria Martín amb 26:04 en 5K; i Josep Roda amb 37:33 i Pilar Langarita amb 45:47 en els 10K.

Pel que vam copsar tant durant la Cursa com en els moments posteriors mentre els participants recuperaven forces amb l’avituallament final i, posteriorment, pels comentaris a les xarxes socials, la 10a edició de la Cursa Urbana d’Amposta organitzada per Montbike amb la imprescindible col·laboració de desenes de voluntaris, el suport de l’Ajuntament d’Amposta, Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja , Amposta va tornar a viure una magnífica jornada d’esport pels carrers de la ciutat amb centenars de participants i força públic, tot esperant ja l’edició 2022.

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra participació, assistència i col·laboració.

participants de la Cursa Urbana d'Amposta 2021 al Pont Penjant (foto de Joan Marc Fons / EbreActiu)
participants de la Cursa Urbana d’Amposta 2021 al Pont Penjant (foto de Joan Marc Fons / EbreActiu)

Classificacions 10a Cursa Montbike Amposta 31/10/2021: