Participació al X Canicròs i cursa Trail de l’Aldea

El 19 de desembre molts Montbikers amb ganes de muntanya van acudir a la masia Pla dels Catalana per a participar al X Canicròs i cursa Trail de l’Aldea, proves organitzades per Casal Jove i l’Ajuntament de l’Aldea, en una de les cites ja habituals quan s’apropa el final d’any.

Aquesta temporada no hi haurà Circuit de Canicròs Terres de l’Ebre perquè no hi ha el mínim proves necessàries per fer Circuit puntuable. Tot i això els canicròs de l’Aldea, La Ràpita i Amposta seguiran fent-se.

Aquest diumenge, 19 de desembre, tocava el Canicròs de l’Aldea, amb una magnífica organització tot i que segurament per la “desconnexió” dels canicrosses pel llarg parèntesi per la Covid19 i per no haver-hi Circuit oficial de les Terres de l’Ebre, només va comptar amb 16 inscripcions, que van estar a l’alçada de les millors curses de canicròs. El recorregut de 6,4 Km i 80 metres de desnivell positiu acumulat, va transcórrer per la serra de les Veles amb un marcatge de 10. Recorregut molt ràpid, amb alguns trams tècnics i amb bones vistes del riu Ebre, els Ports i el Delta i, per acabar-ho, cal destacar l’avituallament final amb graellada de carn.

Pel que fa als representants de Montbike, grans resultats amb la segona posició absoluta de Christian Pellicer i la gossa Gala amb 0:28:19 a només 13 segons del guanyador. En tercera posició amb 30 minuts exactes entrava Andreu Moya amb Sky. En dones la segona classificada absoluta va ser Clara Bosch amb la gossa Terra amb un temps de 0:35:50 i només 4 segons més tard, en tercera posició entrava Marga Abella amb Aika amb un temps de 0:35:54.

Marga Abella i Aika al X Canicròs de l'Aldea (19/12/2021)
Marga Abella i Aika al X Canicròs de l’Aldea (19/12/2021) [foto cedida]
Christian Pellicer i Gala al X Canicròs de l'Aldea (19/12/2021)
Christian Pellicer i Gala al X Canicròs de l’Aldea (19/12/2021) [foto cedida]
Andreu Moya i Sky al X Canicròs de l'Aldea (19/12/2021)
Andreu Moya i Sky al X Canicròs de l’Aldea (19/12/2021) [foto cedida]
Podi absolut femení X Canicròs de l'Aldea
Podi absolut femení X Canicròs de l’Aldea [foto: cedida] 2a Clara Bosch i Terra (dreta de la foto) 3a Marga Abella i Aika (esquerra de la foto)

Les properes cites dels canicrossers seran el 13 de febrer a La Ràpita i el 6 de març al 7è Canicròs d’Amposta que organitzem des de Montbike.

A més del Canicròs també es va disputar la cursa Trail de l’Aldea amb molta participació de corredors i corredores de Montbike, tants com 9 homes i 3 dones, d’un total de 68 inscripcions. El circuit que va transcórrer per la zona dels Argilers, el barranc de l’Espluga, el coll dels Rajolers i sant Onofre, va tenir 12 Km i 300 metres de desnivell positiu acumulat. Pel que fa als podis finals, destacar la primera posició en categoria veterà (6è absolut) de Martí Soriano amb 1:05:05.